1 krm | Chilipeppar |
2 st | Gul lök |
1 dl | Persilja |
1 msk | Rapsolja |
400 g | Röda bönor |
0.5 st | Vitkål |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Spiskummin |
2 st | Kabanossenkorv |
1.2 l | Grönsaksbuljong |
1. Skala och hacka löken.
2. Skär korven i tunna skivor.
3. Fräs lök och korv i rapsoljan i en gryta.
4. Skölj och skär vitkålen i små bitar.
5. Låt kålen fräsa med i grytan någon minut.
6. Häll över buljongen och låt koka ca 10 minuter under lock.
7. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
8. Spola hastigt av de röda bönorna och låt rinna av.
9. Blanda ner bönor och rikligt med hackar persilja.
10. Servera bondsoppan med gräddfil och lantbröd.