Böngryta

Böngryta recept
2 dl Crème fraiche
2 st Gul lök
1 st Paprika röd
3 dl Vita bönor
0.5 tsk Örtsalt
1 l Vatten
1 st Lagerblad
2 msk Tomatpuré
2 st Vitlöksklyfta
3 msk Olja
2 st Chili
2 krm Rosmarin

1. Skölj bönorna och låt ligga i vatten 8-10 timmar.
2. Koka bönorna i nytt, lättsaltat vatten (1 tsk salt/liter vatten) i en gryta ungefär 45 minuter.
3. Skala löken och skär i klyftor.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprika och chili.
5. Skala och halvera vitlöksklyftorna.
6. Hetta upp oljan i en stor gryta.
7. Lägg i lök, paprika, chili och vitlök. Fräs under omrörning.
8. Tillsätt lagerblad. rosmarin och örtsalt.
9. Rör ned bönorna med spad.
10. Rör ihop crème fraiche med tomatpuré och blanda ner i böngrytan. Låt grytan puttra ungefär 10 minuter.
11. Servera grytan som ensamrätt eller till stekt fläsk, korv eller köttfärsrätter.


Kommenterar för receptet "Böngryta"





(kommer inte att synas)