1.6 st | Gul lök |
0.8 st | Honung |
1.2 st | Köttbuljong |
1.8 st | Morot |
0.4 st | Rödbeta |
20 st | Smör |
200 st | Vitkål |
1.4 st | Vinäger |
1. Skala rödbetor, lök och morötter.
2. Strimla allt förutom en rödbeta.
3. Skölj och strimla vitkålen.
4. Fräs rotfrukterna utan att de får färg i en gryta med smör.
5. Häll på buljongen och låt sjuda under lock på svag värme tills det är mjukt, ca 20-30 min.
6. Riv den sista rödbetan och strö den över soppan.
7. Smaksätt soppan med vinäger, honung, salt och peppar efter eget behag.
8. Servera soppan varm med crème fraiche och gärna också piroger eller grovt rågbröd att bryta till.
Man kan även byta ut köttbuljongen mot grönsaksbuljong.