1 dl | Crème fraiche |
1 st | Gul lök |
3 st | Morot |
1 st | Purjolök |
200 g | Rotselleri |
2 st | Rödbeta |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Mejram |
2 msk | Citronsaft |
0.25 st | Savoykål |
1. Ansa, skala och skölj rotfrukterna. Skär rödbetor, morötter och rotselleri i tunna juliennestrimlor eller riv dem.
2. Skär purjolök och kål i tunna strinilor och skiva den gula löken fint. Detta går bra på matberedarens skärskiva.
3. Smält hälften av smöret i en wok eller stor stekpanna.
4. Skala och pressa ner vitlöken. Den kan också uteslutas.
5. Lägg i alla rotfrukterna utom rödbetorna och fräs under omrörning.
6. Krydda med salt, peppar, en aning socker och mejram.
7. Tillsätt resten av smöret och blanda i rödbetorna.
8. Droppa över citronsaften, rör om och täck pannan med lock.
9. Bräsera grönsakerna (eftersteka i fuktig värme) ungefär 15 minuter.
10. Strö över rikligt med hackad persilja och servera genast med bröd och créme fraiche Aioli.
11. Grönsakerna är även goda som tillbehör till rostbiff eller annan stek.