Bostonsallad

Bostonsallad recept
2 st Apelsin
1 dl Hasselnötter
1 st Isbergssallad
3 msk Solrosolja
1 st Schalottenlök
1 msk Rödvinsvinäger
1 st Lollorossosallat

1. Rosta nötterna i en het och torr stekpanna.
2. Skölj sallaten. Låt vattnet rinna av väl. Riv eller skär sallaten i mindre bitar.
3. Skala apelsinerna med en kniv så att det vita på skalet följer med.
4. Skär i hinnfria klyftor. Spara saften.
5. Skala och finhacka löken.
6. Blanda vinäger, olja och apelsinsaft till dressingen. Krydda med salt och peppar.
7. Lägg alla salladsingredienserna i en skål.
8. Häll över dressingen och blanda väl.
9. Lägg en ring av vatten- eller kryddkrasse runt salladen.
10. Servera med ost och bröd.


Kommenterar för receptet "Bostonsallad"





(kommer inte att synas)