2 st | Apelsin |
1 dl | Hasselnötter |
1 st | Isbergssallad |
3 msk | Solrosolja |
1 st | Schalottenlök |
1 msk | Rödvinsvinäger |
1 st | Lollorossosallat |
1. Rosta nötterna i en het och torr stekpanna.
2. Skölj sallaten. Låt vattnet rinna av väl. Riv eller skär sallaten i mindre bitar.
3. Skala apelsinerna med en kniv så att det vita på skalet följer med.
4. Skär i hinnfria klyftor. Spara saften.
5. Skala och finhacka löken.
6. Blanda vinäger, olja och apelsinsaft till dressingen. Krydda med salt och peppar.
7. Lägg alla salladsingredienserna i en skål.
8. Häll över dressingen och blanda väl.
9. Lägg en ring av vatten- eller kryddkrasse runt salladen.
10. Servera med ost och bröd.