250 g | Broccoli |
2 st | Ägg |
0.75 dl | Vispgrädde |
1 krm | Muskotnöt riven |
1. Ansa och skölj färsk broccoli. Tina djupfryst. Skär Broccolin i mindre bitar.
2. Koka broccolin knappt mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt rinna av.
3. Hacka eller mixa broccolin i matberedare, mixer eller med mixerstav.
4. Vispa samman ägg och grädde och blanda med broccolin.
5. Smaka av med salt, peppar och muskot.
6. Smörj små timbalformar eller formar av aluminiumfolie och häll i broccolismeten.
7. Ställ formarna i en långpanna med lite vatten.
8. Täck med ett smort smörgspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 225°C ungefär 30 minuter.
10. Stjälp upp timbalerna medan de är varma.
11. Servera som tillbehör till stekta kötträtter eller som vegetarisk varmrätt med t.ex. brynt svamp och en gräddfilssås.