900 g | Fransyska |
4 dl | Köttbuljong |
1 st | Morot |
1 st | Palsternacka |
0.5 st | Rotselleri |
0.5 st | Rödbeta |
1 st | Köttbuljongstärning |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Lök |
3 dl | Mörköl |
0.5 dl | Svartvinbärssaft |
0.5 dl | Kinesisk soja |
4 st | Enbär krossade |
3 msk | Maizenaredning mörksås |
1. Putsa köttet väl.
2. Bind eventuellt upp det för jämnare skivor. Sätt i köttermometer.
3. Blanda i en kastrull öl, juice, soja, enbär, buljongtärning och vitlök.
4. Låt det koka upp och lägg i köttet. Vätskan bör täcka precis. Späd eventuellt med vatten.
5. Koka upp och lägg i ansad lök och rotsaker skurna i bitar.
6. Lägg på lock och sjud köttet tills innertemperaturen är 75°C. Låt stå för temperaturutjämning ungefär 20 minuter.
7. Mät upp köttsky till sås.
8. Koka ihop spadet till hälften.
9. Red av med mjöl utskakat med kallt vatten i redningsbägare.
10. Koka upp och sjud såsen några minuter. Krydda om det behövs.
11. Bjud bryggarstek skuret i skivor med sås, kokt potatis och någon lättkokt grönsak, t.ex. broccoli eller sockerärter, eller potatismos och blandad sallad.
Philip
2013-11-17 21:15
Riktigt god gammal klassiker, det här kommer vi att forsätta göra. Alla i familjen tyckte om den.