Brynta rotsaker

Brynta rotsaker recept
0.5 dl Honung
1 st Kålrot
3 st Morot
1 st Rotselleri
2 msk Smör

1. Skala rotsakerna.
2. Ta med kuljärn ut små kulor ur morötter, rotselleri och kålrot. Eller skär dem i fyrkantiga, sockerbitsstora tärningar.
3. Lägg tärningarna i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka ett par minuter.
4. Häll upp i ett durkslag och låt vattnet rinna av väl.
5. Smält smöret i en stekpanna.
6. Lägg i rotselleri och kålrot och ringla över honungen.
7. Bryn rotsakerna ungefär 5 minuter så att de får vacker färg runtom.
8. Lägg i morötterna och stek ytterligare några minuter.
9. Krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja.


Kommenterar för receptet "Brynta rotsaker"





(kommer inte att synas)