Brysselkålsgratäng

Brysselkålsgratäng recept
600 g Brysselkål
2 msk Smör
2 msk Örtsalt
1.5 dl Grönsaksbuljong
1 st Rädisa knippe
50 g Valnötskärna
2 dl Gouda

1. Ansa och skölj brysselkålen.
2. Smält smöret i en traktörpanna och lägg i brysselkålen. Låt fräsa under omrörning några minuter.
3. Krydda med örtsalt och späd med buljongen. Låt koka under lock 12-15 minuter.
4. Grovhacka valnötterna.
5. Lägg brysselkålen i en lätt smord ugnssäker form och strö över valnötterna och osten.
6. Gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 10 minuter.
7. Skölj och skiva rädisorna och strö över gratängen.
8. Servera gratängen till grillad eller stekt kyckling.


Kommenterar för receptet "Brysselkålsgratäng"





(kommer inte att synas)