200 g | Champinjoner |
3 dl | Köttbuljong |
1.5 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
1 st | Lagerblad |
1 msk | Tomatpuré |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Timjan |
2 msk | Persilja hackad |
700 g | Nötkött benfritt |
100 g | Grisbog |
1 msk | Kinesisk soja |
9 st | Steklök |
2 dl | Rött vin |
1. Putsa och skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
2. Värm en stekpanna med smör.
3. Bryn köttet i omgångar på medelhög värme.
4. När köttet är väl brynt, lägg över det i en stekgryta.
5. Torka ur pannan, börja om med nästa omgång kött och bryn tills allt kött har fin färg.
6. Strö mjölet över köttet. Rör om väl. Salta, krydda och blanda i tomatpurén.
7. Späd under omrörning med vin och buljong.
8. Låt köttet koka upp.
9. Tillsätt soja och sjud grytan på låg värme under lock ungefär 1.5 timme eller tills köttet börjar bli mört.
10. Skala löken.
11. Ansa och putsa champinjonerna.
12. Skär fläsket i små strimlor.
13. Fräs lök, champinjoner och fläsk var för sig till fin färg i en stekpanna.
14. Lägg lök, champinjoner och fläsk i köttgrytan och låt dem koka med de sista 15-20 minuterna.
15. Bjud grytan överströdd med persilja och servera kokt potatis, ris eller pasta. Sallad och gott brytbröd passar också till.