1 st | Gul lök |
1 msk | Smör |
1 st | Vitlök |
300 g | Sidfläsk |
4 st | Äggulor |
2 krm | Svartpeppar |
2 dl | Ost riven |
3 dl | Matlagningsgrädde |
1. Skär sidfläsket i tärningar och lägg i en skål till senare.
2. Riv osten och lägg i en skål till senare.
3. Hacka gul lök och vitlök.
4. Hetta upp en stekpanna med smör.
5. Bryn löken så den får fin färg.
6. Lägg i sidfläsket tillsammans med löken.
7. Låt sidfläsket få fin färg och bli lite knaprigt.
8. Häll i grädde och låt sjuda.
9. Häll i osten och låt den smälta in i carbonaran.
10. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
11. Lägg i äggulorna och carbonaran får inte koka.
12. Servera med spagetti eller annan pastasort.