1 st | Parmesanost |
2 st | Smör |
2 st | Ägg |
0.5 st | Salt |
3 st | Vitlöksklyfta |
2 st | Svartpeppar |
1 st | Citronsaft |
1 st | Olja |
1 st | Romansallat |
4 st | Formfranska |
2 st | Ansjovisfilé |
1. Skär brödet i centimeterstora tärningar.
2. Stek dem knapriga i en stekpanna med smör.
3. Skala och pressa över vitlöken. Låt krutongerna svalna.
4. Skölj och ny romansallaten i mindre bitar.
5. Koka äggen i vatten i en kastrull ca 2 minuter. Kyl äggen hastigt i kallt vatten.
6. Halvera och gröp ur äggen i den skål salladen ska serveras i.
7. Tillsätt hackad ansjovisfilé och skalad pressad vitlök.
8. Häll i saften från citronen.
9. Tillsätt oljan i en fin stråk under vispning.
10. Smaka av dressingen med salt och peppar.
11. Vänd ner sallad, krutonger och ost.