2 krm | Chilipeppar |
3 st | Gul lök |
500 g | Köttfärs blandfärs |
1.5 msk | Smör |
1 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2 msk | Tomatpuré |
3 st | Vitlöksklyfta |
400 g | Krossade tomater |
400 g | Vita bönor i tomatsås |
1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2. Ansa, skala och skär löken i skivor.
3. Fräs den i smöret, eventuellt i omgångar i stekpannan. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, pressad vitlök och vatten.
5. Rör om väl och koka upp. Sjud på svag värme ungefär 30 minuter.
6. Blanda i bönor och värm på nytt. Krydda med chilipeppar. Smaka av väl.
7. Bjud grytan riktigt het med kraftigt brytbröd och en krispig sallad.