Chili con carne

Chili con carne recept
2 krm Chilipeppar
3 st Gul lök
500 g Köttfärs blandfärs
1.5 msk Smör
1 dl Vatten
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 msk Tomatpuré
3 st Vitlöksklyfta
400 g Krossade tomater
400 g Vita bönor i tomatsås

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2. Ansa, skala och skär löken i skivor.
3. Fräs den i smöret, eventuellt i omgångar i stekpannan. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, pressad vitlök och vatten.
5. Rör om väl och koka upp. Sjud på svag värme ungefär 30 minuter.
6. Blanda i bönor och värm på nytt. Krydda med chilipeppar. Smaka av väl.
7. Bjud grytan riktigt het med kraftigt brytbröd och en krispig sallad.


Kommenterar för receptet "Chili con carne"





(kommer inte att synas)