Chiligryta

Chiligryta recept
0.5 dl Chilisås
3 dl Köttbuljong
1 st Purjolök
450 g Skinka
2 msk Vetemjöl
0.5 dl Vatten
2 st Vitlöksklyfta
1 tsk Paprikapulver
2 tsk Spiskummin
1 tsk Koriander
1 st Röd chili
2 msk Soja

1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda köttstrimlorna med soja och kryddor.
3. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
4. Skölj och strimla purjolöken.
5. Skala och hacka vitlöken.
6. Koka upp buljongen i en gryta.
7. Lägg ner köttstrimlorna lite i taget så buljongen hela tiden hålls kokande.
8. Blanda i chili, purjolök, vitlök och chilisås. Låt koka ungefär 15 minuter under lock.
9. Blanda vetemjöl och vatten och rör ner i grytan. Låt koka ungefär 5 minuter.
10. Servera grytan, gärna överströd med tunna strimlor paprika, med ris eller pasta och en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Chiligryta"





(kommer inte att synas)