1 kg | Fransyska |
0.5 st | Gul lök |
1.75 msk | Vetemjöl |
0.5 st | Äpple |
1 dl | Grädde |
0.5 dl | Japansk soja |
25 g | Ingefära |
1 l | äppelcider |
0.5 st | Buljongtärning |
2 dl | Sky |
1. Putsa köttet och stick in en köttermometer.
2. Rör i en kastrull, väl avpassad till köttets storlek, cider eller juice. soja, buljongtärning, lök och ingefära. Låt det koka upp.
3. Lägg i köttet och låt det koka upp. Lägg på lock och sänk värmen.
4. Sjud köttet tills innertemperaturen är 75°C.
5. Låt köttet ligga kvar i skyn ungefär 20 minuter innan det skärs upp.
6. Koka under tiden upp sky till såsen i en kastrull.
7. Red av med mjöl, utskakat med vatten i en redningshägare. Späd med grädde till önskad konsistens.
8. Skala äpplet, skär det i små tärningar och lägg dem i såsen. Låt koka ett par minuter till.
9. Servera köttet skuret i skivor med kokt potatis eller ris, haricots verts, sockerärter eller broccoli passar som tillbehör.
Kent
2013-11-17 01:11
En annorlunda nötstek men som blev bra som helgmiddag. Ciderkokt nötstek är något jag ska skriva upp i min receptsamling.