0.5 st | Citron |
1 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 krm | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1 dl | Grädde |
200 g | Svamp |
1 kg | Kalvkött med ben |
1. Lossa köttet från benen, skiva och tärna det i 2-3 cm stora bitar.
2. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.
3. Hetta upp en stekpanna med smör.
4. Bryn köttet eventuellt i omgångar till fin färg. Lägg över i gryta eller traktörpanna.
5. Salta, peppra och späd med buljong.
6. Koka grytan tills köttet känns mört, 30-40 minuter.
7. Fräs svampen i stekpannan med smör. Lägg fler i grytan.
8. Skaka ihop vetemjöl och grädde till redning. Häll den under omrörning i grytan och koka upp på nytt. Koka 3-5 minuter.
9. Skär väl skrubbad citron i tunna skivor.
10. Smaka av grytan och strö citronskivorna och persilja över.
11. Servera med kokt potatis eller ris. Kokta grönsaker eller grönsallad passar bra till.