2 st | Gul lök |
425 g | Musslor |
0 st | Persilja |
4.5 st | Potatis |
2 msk | Smör |
0.5 tsk | Salt |
4 st | Vitpepparkorn |
0.5 st | Lagerblad |
2 dl | Grädde |
8 dl | Fiskbuljong |
50 g | Sidfläsk rimmat |
0 st | Worcestersås |
1. Plocka musslorna ur skalen.
2. Häll av spadet på burkmusslorna, men spara det.
3. Skala löken och potatisen.
4. Sär lök, potatis och fläsket i små tärningar.
5. Fräs i en gryta med smör, tills det får en svag guldig färg.
6. Tillsätt lagerbland, vitpepparkorn och fiskbuljong blandad med musselspadet.
7. Koka ca 15min eller tills potatisen är mjuk och mosig. Tillsätt grädden.
8. Smaksätt med några stänk av worcestersås och salt.
9. Lägg i musslorna och låt dem bli varma.
10. Strö över rikligt med persilja.
11. Servera soppan med brytbröd.