0.44 st | Aubergine |
2.22 dl | Couscous |
0.89 st | Gul lök |
177.78 g | Kikärter |
155.56 g | Kyckling |
0.22 kg | Kålrot |
0.67 l | Köttbuljong |
1.33 st | Morot |
88.89 g | Potatis |
0.44 dl | Russin |
0.44 st | Squash |
0.89 tsk | Salt |
1.33 st | Vitlöksklyfta |
0.22 msk | Paprikapulver |
0.44 krm | Svartpeppar |
1.33 msk | Olja |
0.44 krm | Kajennpeppar |
0.22 g | Saffran |
0.44 kg | Lammkött benfritt |
111.11 g | Vitkålshuvud |
1. Putsa köttet från fett och skär det och kycklingdelarna i portionsbitar.
2. Hetta upp en stekpanna eller gryta med matfett och bryn lammkött och kyckling i omgångar tills allt har fin färg runtom.
3. Lägg det brynta köttet i en stor gryta.
4. Ansa, skölj och skala rotsaker, lök, alla grönsaker och potatis.
5. Skär morötter, kålrot, squash, aubergine och potatis i jämna skivor eller bitar, lök och vitkål i strimlor.
6. Lägg morötter och kålrötter i grytan.
7. Salta och krydda med peppar, paprikapulver, kajennpeppar och pressad vitlök.
8. Häll över en stor del av buljongen. Lägg på lock och bräsera köttet på svag värme ungefär 1 timme.
9. Blanda nu i resten av grönsakerna, vitkål och potatis, avrunna kikärter, russin och finstött saffran.
10. Rör om och lägg på lock.
11. Fortsätt att koka ytterligare 30 minuter. Späd eventuellt med mer buljong.
12. Kontrollera kryddningen, som ska vara stark, och salta eventuellt något mer.
13. Koka couscousen enligt anvsning på paketet.
14. Lägg upp couscousen i ett stort djupt förvärmt kärl.
15. Fördela kött och grönsaker runtom och häll över en del av såsen. Servera resten i en skål vid sidan.