0.5 st | Fänkål |
0.67 dl | Mjölk |
1.33 msk | Smör |
33.33 g | Valnötter |
1 st | Vitlöksklyfta |
0.67 dl | Grädde |
0.67 st | Äggulor |
0.33 st | Baguette |
0.67 st | Endivsallat |
0.33 st | Gräslök knippe |
66.67 g | Roquefort |
1. Putsa endivsallaten och skär ut en konformad bit av stocken.
2. Putsa fänkålen. Skölj och låt vattnet rinna av väl.
3. Skär endiv och fänkål i fina skivor. Hacka lite av fänkålen och spara till garnering.
4. Skölj och hacka gräslöken. Grovhacka valnötterna.
5. Skär baguetten i små tärningar.
6. Stek brödet knaprigt i en stekpanna med smör.
7.Pressa över vitlöken. Låt svalna.
8. Riv osten fint.
9. Häll grädde, mjölk, äggula, peppar och gräslök i en kastrull.
10. Värm alltsammans under omrörning tills såsen tjocknar något.
11. Blanda i osten och låt den smälta. Låt såsen kallna.
12. Blanda fänkål, endiv, brödkrutonger och valnötter i en skål eller fördela på tallrikar.
13. Häll över ostsåsen och strö på den hackade fänkålen.
14. Servera genast så att brödkrutongerna inte hinner mista sin knaprighet.