Endivsallad

Endivsallad recept
0.5 st Fänkål
0.67 dl Mjölk
1.33 msk Smör
33.33 g Valnötter
1 st Vitlöksklyfta
0.67 dl Grädde
0.67 st Äggulor
0.33 st Baguette
0.67 st Endivsallat
0.33 st Gräslök knippe
66.67 g Roquefort

1. Putsa endivsallaten och skär ut en konformad bit av stocken.
2. Putsa fänkålen. Skölj och låt vattnet rinna av väl.
3. Skär endiv och fänkål i fina skivor. Hacka lite av fänkålen och spara till garnering.
4. Skölj och hacka gräslöken. Grovhacka valnötterna.
5. Skär baguetten i små tärningar.
6. Stek brödet knaprigt i en stekpanna med smör.
7.Pressa över vitlöken. Låt svalna.
8. Riv osten fint.
9. Häll grädde, mjölk, äggula, peppar och gräslök i en kastrull.
10. Värm alltsammans under omrörning tills såsen tjocknar något.
11. Blanda i osten och låt den smälta. Låt såsen kallna.
12. Blanda fänkål, endiv, brödkrutonger och valnötter i en skål eller fördela på tallrikar.
13. Häll över ostsåsen och strö på den hackade fänkålen.
14. Servera genast så att brödkrutongerna inte hinner mista sin knaprighet.


Kommenterar för receptet "Endivsallad"





(kommer inte att synas)