Fänkålssallad

Fänkålssallad recept
0.5 st Apelsin
0.5 st Citron
0.75 st Fänkål
100 st Gröna ärter
3 st Solrosolja
1 st Äpple
3 st Bladpersilja
2 st Toppmurklor
0.5 st Sötmandel

1. Putsa och skölj fänkål och endive. Skär i tunna strimlor.
2. Skala äpplen, kärna ur och skär det i klyftor.
3. Skär klyftorna i skivor.
4. Blanda fänkål, endive och äpple med ärter och grovhackad mandel i en skål.
5. Pressa saften ur citron och apelsin, blanda med solrosolja och kryddor.
6. Häll dressingen över salladen och garnera med bladpersilja.
7. Salladen passar bra till bl a rostbiff och kokt skinka.


Kommenterar för receptet "Fänkålssallad"





(kommer inte att synas)