100 g | Fläskfärs |
0.5 st | Gul lök |
200 g | Nötfärs |
2 msk | Smör |
1 st | Ägg |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2 dl | Grädde |
1 st | Äggulor |
1 dl | Ströbröd |
0.25 krm | Kryddpeppar |
100 g | Kalvfärs |
1. Låt ströbrödet svälla i hälften av vätskan ungefär 10 minuter.
2. Skala, hacka fint och fräs löken lätt i lite smör.
3. Arbeta ihop färs och salt.
4. Blanda i ägg, gulor, lök och kryddor.
5. Späd med resten av vätskan.
6. Färsen ska vara fast.
7. Forma och stek små köttbullar i omgångar i en stekpanna med smör och vänd 3-4 gånger, torka ur pannan efter varje omgång.
8. Servera köttbullarna varma eller kalla. De passar till lunch, smörgås- eller buffébord.