Farmors köttbullar

Farmors köttbullar recept
100 g Fläskfärs
0.5 st Gul lök
200 g Nötfärs
2 msk Smör
1 st Ägg
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 dl Grädde
1 st Äggulor
1 dl Ströbröd
0.25 krm Kryddpeppar
100 g Kalvfärs

1. Låt ströbrödet svälla i hälften av vätskan ungefär 10 minuter.
2. Skala, hacka fint och fräs löken lätt i lite smör.
3. Arbeta ihop färs och salt.
4. Blanda i ägg, gulor, lök och kryddor.
5. Späd med resten av vätskan.
6. Färsen ska vara fast.
7. Forma och stek små köttbullar i omgångar i en stekpanna med smör och vänd 3-4 gånger, torka ur pannan efter varje omgång.
8. Servera köttbullarna varma eller kalla. De passar till lunch, smörgås- eller buffébord.


Kommenterar för receptet "Farmors köttbullar"





(kommer inte att synas)