56 g | Bacon |
1.6 dl | Köttbuljong |
0.4 msk | Smör |
40 g | Ädelost |
0.8 tsk | Salt |
0.8 krm | Svartpeppar |
0.4 st | Persilja hackad |
0.8 kg | Urbenad kalvbringa |
160 g | Kalvfärs |
1. Be att få köttet urbenat i butiken.
2. Lägg köttet med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
3. Förbered och blanda fyllning och lägg den över köttet.
4. Rulla från Långsidan och bind ihop ruladen tätt med krympt bomullssnöre.
5. Värm en stekgryta med smör och bryn köttet runtom tills det har fin färg. Sätt eventuellt i en köttermometer.
6. Späd vid sidan med buljong eller vatten.
7. Sänk värmen och bräsera köttet under lock 1.5-2 timmar eller tills termometern visar 75°C.
8. Låt köttet vila inlindat i aluminiuimfolie ungefär 15 minuter. Tillaga under tiden sås av stekskyn.
9. Skär köttet i 0.5-1 cm tjocka skivor.
10. Bjud det varmt med potatismos, potatisgratäng eller kokt potatis och någon grönsak.
11. Servera med Skyså, Gräddsäs, Tomatsås, Champinjon- eller jägarsås.
12. Köttet kan också serveras kallt med varma tillbehör och sås eller i tunna skivor på buffébord eller som smörgåspålägg.
13. Örtkryddorna kan bytas mot färska kryddor.