Fiskfond

Fiskfond recept
10 g Citronskal
0.5 st Palsternacka
0.25 st Purjolök
25 g Rotselleri
2 st Persiljekvist
3 dl Vitt vin
1 l Fiskbuljong
500 g Fiskskrov

1. Skölj skrov mycket väl i kallt vatten.
2. Lägg i en gryta och häll på vatten.
3. Lägg i ansade och finskurna rotsaker och lök.
4. Lägg i persiljekvistar och en bit citronskal.
5. Tillsätt vitt vin.
6. Koka upp och skumma väl, koka i 15-20 minuter under lock.
7. Sila buljongen och fortsätt att koka den i en rengjord gryta tills den fått en kraftig smak.
8. Kyl fonden snabb om den inte genast ska användas.
9. Fonden kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar, i frysen 2-3 månader.


Kommenterar för receptet "Fiskfond"





(kommer inte att synas)