200 g | Champinjoner |
1 tsk | Salt |
1 msk | Svartpeppar |
2 st | Schalottenlök |
1 tsk | Worcestersås |
3 dl | Vispgrädde |
0.5 dl | Konjak |
1.5 msk | Fransk senap |
2 tsk | Kinesisk soja |
700 g | Utskuren biff |
0.5 dl | Madeira |
1. Putsa och torka köttet. Krydda med grovmalen peppar på köttskivornas båda sidor och ställ dem åt sidan minst 1 timme.
2. Förbered övriga ingredienser och ställ dem vid sidan av spisen uppmätta och färdiga att använda.
3. Bryn köttet i lagom varm stekpanna med smör 2-3 minuter på varje sida. Salta.
4. Ta pannan från spisen. Undvik köksfläkten.
5. Häll i konjak och tänd på. Akta ansikte och händer.
6. Värm på nytt. Skaka och späd med madeira.
7. Lägg upp köttet på varma tallrikar.
8. Lägg lök och champinjoner i pannan. Låt dem fräsa tills vätskan kokat in.
9. Häll i grädde och soja och rör ner senap. Koka någon minut och smaka av med worcestersås.
10. Häll såsen över köttet och servera omedelbart.
11. Klyftpotatis eller bakad potatis passar till och gärna en blandad sallad.
Elmer
2021-09-30 21:51
Flamberad peppar biff eller om filé er veldig godt og koselig matt rätt.