230 g | Ananas |
550 g | Fläskfilé |
2 msk | Smör |
3 msk | Vetemjöl |
1.5 msk | Grönpeppar |
3.5 dl | Steksky |
1. Putsa köttet väl. Skär det i 2 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med knuten hand och vänd i vetemjöl.
2. Dela ananasskivorna i fyra bitar.
3. Fräs dem smör så att de blir blanka och en aning glaserade. Ta upp och håll dem varma. Torka ur pannan.
4. Tillaga köttet i smör, på medelhög värme, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp köttet på varmt serveringsfat.
5. Häll av stekfettet. Vispa ur pannan med lite buljong och späd med ananasspad.
6. Koka skyn ett par minuter. Rör ner hackad grönpeppar och sjud skyn någon minut.
7. Häll skyn över fläskfilén och lägg de varma ananasbitarna ovanpå.
8. Bjud köttet med kokt ris eller potatis.