1 st | Citronskal |
550 g | Fläskfilé |
2 dl | Köttbuljong |
2 st | Purjolök |
1 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
1 dl | Sherry |
1 dl | Grädde |
0.5 tsk | Svartpeppar |
1 dl | Sötmandel |
0.5 dl | Persilja hackad |
1 msk | Kinesisk soja |
3 msk | Maizenaredning mörksås |
1. Förbered alla tillbehör. Skala och strimla citronen. Ansa, tvätta och finstrimla purjolöken.
2. Fräs den i en kastrull med smör någon minut.
3. Häll på lite vatten, salta och låt purjolöken ånga mjuk under lock 3-4 minuter.
4. Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Rör ner den i purjon.
5. Putsa filén fri från hinnor.
6. Skär den i 1.5-2 cm tjocka skivor.
7. Bryn dem lätt i en stekpanna med smör 1.5-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
8. Lägg på lock, efterstck någon minut så att köttet är genomstekt men fortfarande något rosa.
9. Lägg upp filéskivorna på serveringsfat och håll dem varma.
10. Värm buljongen i en kastrull.
11. Späd med grädde och sherry. Koka 3-5 minuter.
12. Tillsätt soja, salt och peppar. Rör i maizenaredningen och låt koka ungefär 1 minut.
13. Häll såsen över köttet och lägg purjoblandningen ovanpå.
14. Garnera med citronskal och persilja.
15. Bjud ris eller bakad potatis och en blandad sallad till.