3 dl | Mjölk |
0.5 msk | Smör |
1 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
1 krm | Salt |
100 g | Sidfläsk rimmat |
1. Skär sidfläsket i små tärningar.
2. Lägg sidfläsket i en ugnssäker form och bryn under omrörning då och då i mitten av ugnen på 225 grader.
3. Blanda mjölet och saltet i en skål.
4. Tillsätt hälften av mjölken.
5. Vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
6. Häll i resten av mjölken.
7. Vispa i äggen.
8. Smörj en ugnssäker form med smör.
9. Häll i smeten i formen.
10. Grädda fläskpannkakan mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills smeten stelnat och fått färg.
11. Låt fläskpannkakan svalna något innan den skärs i rutor.
12. Servera med lingonsylt och en blandad sallad till.