Fransk köttsoppa

Fransk köttsoppa recept
0.5 st Gul lök
0.75 kg Högrev
0.5 kg Kyckling
2 st Morot
0.75 st Palsternacka
1 st Purjolök
0.5 st Rotselleri
1.25 l Vatten
5 st Vitpepparkorn
0.5 st Lagerblad
2.5 st Persiljekvist
1 st Köttbuljongstärning

1. Tina upp kycklingen.
2. Skär loss köttet från benen.
3. Lägg benen i botten på en stor gryta och köttet ovan.
4. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, kryddor, lök, och persilja i en annan gryta.
5. Häll det hett över köttet och låt sjuda i 2 timmar.
6. Skumma eventuellt.
7. Skär kycklingen i 8-10 bitar och lägg i grytan.
8. Låt kycklingen sjuda i ca 30 minuter.
9. Skala och skär rotfrukterna i små bitar.
10. Lägg i grytan och låt dem sjuda ca 20 minuter.
11. Lägg i purjolöksbitarna de sista 10 minutrarna.
12. Ta upp köttet och ben.
13. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan eller servera för sig.
14. Bjud gärna på bröd till.


Kommenterar för receptet "Fransk köttsoppa"





(kommer inte att synas)