0.5 st | Gul lök |
0.75 kg | Högrev |
0.5 kg | Kyckling |
2 st | Morot |
0.75 st | Palsternacka |
1 st | Purjolök |
0.5 st | Rotselleri |
1.25 l | Vatten |
5 st | Vitpepparkorn |
0.5 st | Lagerblad |
2.5 st | Persiljekvist |
1 st | Köttbuljongstärning |
1. Tina upp kycklingen.
2. Skär loss köttet från benen.
3. Lägg benen i botten på en stor gryta och köttet ovan.
4. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, kryddor, lök, och persilja i en annan gryta.
5. Häll det hett över köttet och låt sjuda i 2 timmar.
6. Skumma eventuellt.
7. Skär kycklingen i 8-10 bitar och lägg i grytan.
8. Låt kycklingen sjuda i ca 30 minuter.
9. Skala och skär rotfrukterna i små bitar.
10. Lägg i grytan och låt dem sjuda ca 20 minuter.
11. Lägg i purjolöksbitarna de sista 10 minutrarna.
12. Ta upp köttet och ben.
13. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan eller servera för sig.
14. Bjud gärna på bröd till.