Fransk musselsoppa

Fransk musselsoppa recept
1 st Gul lök
1 kg Musslor
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1.5 st Lagerblad
2 st Vitlöksklyfta
4 dl Vitt vin
2.5 dl Grädde
4 st Äggulor

1. Skrapa, borsta och skölj de färska musslorna mycket väl.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs köken i en gryta med smör.
4. Tillsätt musslor och lagerblad i grytan.
5. Häll i vinet och låt det sjuda under lock i ca 10 min eller tills musslorna har öppnat sig.
6. Ta upp musslorna med en hålslev och tag bort en av skalhalvorna, avlägsna också tofsen på musslorna.
7. Lägg skalen i en skål täckt med lock och håll dem varma.
8. Sila och koka upp spadet.
9. Blanda samman smöret och mjölet till en smidig pasta och tillsätt det under vispning. Låt koka i några minuter.
10. Blanda samman grädden och äggulorna.
11. Ta grytan från värmen och vispa ner äggredningen.
12. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
13. Värm på nytt, fransk musselsoppa får inte koka mer.
14. Rör i persilja och fördela musselskalen i djupa sopptallrikar.
15. Häll på den heta soppan, servera genast. Bjud brytbröd till.


Kommenterar för receptet "Fransk musselsoppa"


William

2013-11-16 16:06

Bästa musselsoppan någonsin, det här var riktigt gott recept, rekommenderar varmt!




(kommer inte att synas)