Fransk söndagshöna

Fransk söndagshöna recept
2 st Morot
2 st Palsternacka
600 g Potatis
2 st Purjolök
3 dl Hönsbuljong
500 g Vitkålshuvud
1 st Kokt kyckling

1. Förbered och tillaga kyckling enligt receptet, se Kokt kyckling.
2. Ansa, skala och skölj grönsaker, kål och potatis.
3. Skär grönsakerna i bitar, vitkål och potatis i klyftor.
4. Sjud grönsakerna i buljongen 10-20 minuter i en gryta.
5. Koka någon av såserna, se Kokt kyckling, på resterande buljong.
6. Ta upp fågeln. Ta bort skinnet och skär köttet i portionsbitar eller skivor.
7. Lägg upp köttet mitt på ett varmt serveringsfat.
8. Lägg grönsaker och potatis runtom.
9. Häll såsen över köttet och servera genast.


Kommenterar för receptet "Fransk söndagshöna"





(kommer inte att synas)