2 dl | Crème fraiche |
800 g | Potatis |
1 tsk | Salt |
2 dl | Matlagningsyoghurt |
0.5 tsk | Svartpeppar |
0.5 st | Salladslök knippe |
2 st | ättiksgurka |
1. Tvätta och koka potatisen mjuk i en kastrull med vatten.
2. Låt potatisen rinna, ånga av och svalna.
3. Skala och skär potatisen i ungefär 0.5 cm tjocka skivor.
4. Skölj och strimla salladslöken.
5. Rör ihop matlagningsyoghurt och lätt crmc fraiche. Smaka av med salt och peppar.
6. Tärna ättiksgurkan och blanda ner i såsen.
7. Varva potatis, lök och sås i en serveringsskål. Översta lagret ska vara sås.
8. Ställ potatissalladen kallt 1-2 timmar före servering.
9. Servera potatissalladen till kallskuret kött eller rökt fisk, t.ex. makrill.