Friterad squash

Friterad squash recept
3 st Gul lök
2 st Squash
2 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 l Olja
1.5 dl Lättöl
2 st Äggvita

1. Skölj squashen och skär i centimeter tjocka skivor.
2. Strö lite salt över skivorna och låt ligga ungefär 20 minuter och dra ut vätska.
3. Skala och skär löken inte alltför tunnt.
4. Vispa ihop vetemjöl, öl och salt till frityrsmeten.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna med elvisp. Vänd ner vitorna i smeten.
6. Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller gryta.
7. Kontrollera med en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 minut.
8. Torka av squashskivorna med hushållspapper.
9. Vänd dem i vetemjöl och därefter i frityrsmeten. Gör likadant med lökringarna.
10. Fritera squash och lök guldbruna i oljan 3-4 minuter.
11. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
12. Servera squash och lökringarna nyfriterade till t.ex. kött, fågel eller fisk.


Kommenterar för receptet "Friterad squash"





(kommer inte att synas)