10 st | Aprikoser torkade |
1 st | Gul lök |
0.5 dl | Köttbuljong |
1 st | Paprika grön |
1 st | Purjolök |
0.5 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
2 msk | Soja |
1 msk | Olja |
0.5 st | Färsk timjan |
500 g | Lammkött benfritt |
1. Skär lammköttet i strimlor.
2. Skala och hacka löken.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
5. Skär aprikoserna i bitar.
6. Fräs kött och grönsaker i omgångar i en wok eller stor stekpanna med olja.
7. Lägg tillbaka alltsammans och tillsätt köttbuljong, soja, aprikoser och hackad timjan.
8. Låt puttra några minuter. Krydda med salt och peppar.
9. Servera woken med couscous, bulgur eller ris och en blandad sallad.