| 0.5 dl | Chilisås |
| 0.5 dl | Gul lök |
| 1.5 dl | Mjölk |
| 25 g | Smör |
| 1 st | Ägg |
| 1 tsk | Salt |
| 1 krm | Vitpeppar |
| 0.5 dl | Paprika orange |
| 400 g | Potatis kokt |
| 0.5 kg | Blandfärs |
1. Börja med att göra fyllningen.
2. Skär eller finfördela ingredienserna och blanda dem i en bunke.
3. Blanda färsen enligt grundreceptet, se Nöt- och blandfärs, Fläskfärs eller Kalv- och lammfärs.
4. Forma, fyll och rulla ihop rulader. Beräkna 12 st.
5. Stek ruladerna och efterstek dem under lock i buljong 5-8 minuter.
6. Servera ruladerna med eller i avredd skysås.
7. Servera med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos till och lätt kokta grönsaker eller sallad. Lingon- eller tranbärssylt är goda tillbehör.