300 g | Smör |
6 dl | Vetemjöl |
8 st | Ägg |
6 dl | Vatten |
1. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull.
2. Häll i mjölet och rör ordentligt tills smeten släpper kastrullens botten.
3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
4. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning och rör 5-10 minuter till.
5. Klicka eller spritsa ut små kulor, toppar, bollar på en bakpappersklädd plåt.
5. Grädda mitt i ugnen i 200°C, 10-20 minuter, beroende på petit chouernas storlek.
6. Öppna inte ugnsluckan under de första 10 minuterna.
7. Låt petit chouerna kallna.
8. Klipp upp och fyll petit chouerna strax innan de ska läggas ner i buljong, consommé eller puré.
9. Smaksätt lätt crème fraiche eller färskosten med någon av smaksättningarna. Fyll petit chouerna och servera.