440 g | Skinka |
1.6 msk | Smör |
80 g | Ädelost |
0.8 tsk | Paprikapulver |
0.4 dl | Grädde |
0.4 dl | Oliver hackade |
1. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Tryck försiktigt ut dem med baksidan av ett knivblad, 0.5-1 centimeter tjocka. Krydda.
2. Gör i ordning och blanda samman önskad fyllning (1: finhackade smörfrästa champinjoner, finhackad paprika, persilja, 2: ädelost eller, gorgonzola, grädde, paprikapulver, hackade oliver, 3: kärnfria katrinplommon, syrligt äpple i klyftor, färskriven ingefära, 4: keso, kesella eller färskost, grovhackad grönpeppar, finstrimlad gräs- eller purjolök, 5: hackat äpple och curry, 6: smältost och hackat päron.).
3. Fördela den på köttskivornas ena sida. Vik över den andra och fäst med tandpetare.
4. Smält smöret i en stekpanna och lägg i köttet när skummet börjar avta.
5. Stek på medel värme 2.5-3 minuter på varje sida.
6. Lägg upp schnitzlarna på varmt serveringsfat och bjud dem med potatismos, stekt eller bakad potatis och en sallad.