Gås på franskt vis

Gås på franskt vis recept
0.22 st Citron
2 kg Gås
88.89 g Kycklinglever
0.44 msk Smör
0.44 msk Salt
0.44 krm Vitpeppar
0.22 dl Sherry
0.44 msk Arrowrot
1.33 st Selleristjälk
2 dl Steksky med hönsbuljong

1. Förbered gåsen som i receptet Sprängd gås, se Sprängd gås.
2. Skölj och torka kvcklinglevern. Fräs den lätt i matfett 2-3 minuter i en stekpanna. Den ska vara fast men något rosa inuti. Ta upp och låt svalna. Hacka levern grovt.
3. Skölj och hacka selleristjälkarna fint. Blanda sellerihacket och kycklinglevern.
4. Fyll gåsen med blandningen och sy eller fäst ihop med trästickor. Stek gåsen, se Sprängd gås.
5. Låt den färdigstekta gåsen vila.
6. Laga skysås av stekskyn.
7. Sila och skumma fettet från skyn.
8. Mät upp i kastrull och späd med hönsbuljong och vin till önskad mängd och smak. Lite soja kan förbättra både smak och färg.
9. Red av med arrowrot utskakad i kallt vatten.
10. Skär upp gåsen. Ta först ut inkråmet. Skeda upp det på t.ex. värmda kronärtskocksbottnar eller små runda kokta skivor av rotselleri eller palsternacka.
11. Servera gåsen med en stekt eller friterad potatisrätt och grönsaker eller en grön sallad.


Kommenterar för receptet "Gås på franskt vis"





(kommer inte att synas)