2 st | Gul lök |
1.5 dl | Mjölk |
4 st | Potatis |
1 msk | Smör |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 dl | Ost riven |
2 dl | Vispgrädde |
3 st | Majrova |
1 tsk | Dragon |
1. Skala majrovor och potatis och skär i skivor.
2. Skala och skiva löken.
3. Smält smöret i en traktörpanna och fräs löken och den pressade vitlöken ungefär 5 minuter.
4. Blanda i majrovor och potatis, grädde, mjölk och kryddor i pannan.
5. Låt sjuda under lock på svag värme ungefär 20 minuter. Rör då och då.
6. Häll över i en lätt smord ugnssäker form.
7. Strö över osten.
8. Gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 15 minuter.
9. Gratängen är god till lammkött.