150 g | Fetaost |
500 g | Köttfärs blandfärs |
1 st | Morot |
1 tsk | Olivolja |
1 msk | Smör |
1 st | Ägg |
0.5 dl | Vatten |
0.5 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Matlagningsyoghurt |
1 krm | Svartpeppar |
1 dl | Oliver |
1. Blanda köttfärs, vatten, smulad fetaost, hackade oliver, ägg. salt och svartpeppar till biffarna.
2. Forma 8 färsbiffar.
3. Smält smöret i en panna. När det är ljusgult och slutat att skumma steks biffarna ungefär 3 minuter per sida.
4. Skala och grovriv moroten.
5. Skala och hacka vitlöken fint. Rör ihop ingredienserna till morotstzatzikin (morot, vitlöksklyfta, matlagningsyoghurt, olivolja, salt och svartpeppar).
6. Servera biffarna med tzatziki och klyftpotatis.