Griljering av julskinka

Griljering av julskinka recept
1.5 msk Senap
0.5 msk Socker
0.5 st Ägg
1.5 dl Ströbröd

1. Putsa den något avsvalnade skinkan och skär bort svål och onödigt fett.
2. Lägg den i en ugnssäker form eller långpanna.
3. Rör ihop senap, socker och ägg.
4. Bred eller pensla massan över skinkan och ned efter kanterna.
5. Sikta ströbröd över i ett tunt skikt.
6. Griljera skinkan i 200°C 10-15 minuter eller tills den har gyllengul färg och är “knaprig”.
7. Ställ den kallt att svalna snabbt. Förvara kallt.
8. Skär skinkan i tunna lämna skivor.
9. Servera den med t.ex. Rödkål, Långkål, Brunkål eller Surkål, äppelmos och senap.


Kommenterar för receptet "Griljering av julskinka"





(kommer inte att synas)