300 g | Nudlar |
2 st | Palsternacka |
1 st | Purjolök |
200 g | Sockerärter |
2 st | Squash |
1 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 msk | Citronsaft |
2 msk | Olja |
1 dl | Sötmandel |
0.5 tsk | Citronpeppar |
1 st | Koriander knippa |
1. Koka nudlarna i en gryta rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn till såsen.
3. Blanda med citronsaft, vatten, salt och hackad koriander.
4. Skala och skär palsternackan i strimlor.
5. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
6. Skölj och strimla squashen.
7. Skölj och snoppa sockerärterna om färska används.
8. Fräs palsternacka och purjo i oljan i en wok eller stor stekpanna några minuter under omrörning.
9. Tillsätt squash och sockerärter och woka ytterligare någon minut.
10. Krydda med salt och citronpeppar.
11. Häll såsen (sötmandel, citronsaft, vatten, salt och koriander) i woken och låt koka upp.
12. Låt nudlama rinna av och blanda ner dem i woken.
13. Servera med sojasås.