150 g | Broccoli |
2 dl | Crème fraiche |
4 st | Smördeg |
8 st | Sparris |
1 st | Squash |
1 st | Ägg |
4 st | Späda morötter |
1. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
2. Lägg dem 2 och 2 ovanpå varandra och kavla ut dem något på längden.
3. Skär ut fyrkanter, ca l0x10 cm.
4. Lägg på vattensköljd plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 200°C ungefär 15 minuter.
5. Skär av ett lock på smördegen när de svalnat. Gröp ur botten.
6. Ansa och skär grönsakerna i jämnstora bitar.
7. Koka dem ensamma i lättsaltat vatten i kastrull. Låt vattnet rinna av väl.
8. Värm alla grönsakerna i crème fraiche i en kastrull.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Värm smördegsbottnarna strax före serveringen och fyll dem med de varma grönsakerna.
11. Sätt på locket och servera genast.