0.67 st | Gul lök |
2 st | Morot |
0.67 st | Purjolök |
2 st | Ägg |
3.33 st | Selleri |
0.67 msk | Potatismjöl |
0.67 msk | Citronsaft |
1 dl | Kesella |
1. Ansa. skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Spara selleribladen.
2. Koka grönsakerna knappt mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.
3. Häll av vattnet och spola grönsakerna i kallt vatten. Låt rinna av väl.
4. Mixa i matberedare, mixer eller med mixerstav.
5. Blanda grönsaksmoset med ägg, kesella, potatismjöl, citronsaft och kryddor.
6. Häll smeten i en rund, smord form (ungefär 22 cm i diameter), gärna med löstagbar kant.
7. Grädda mitt i ugnen, i 175°C ungefär 1 timme.
8. Låt formen stå en stund innan grönsakstårran lyfts upp.
9. Garnera fatet med selleriblad.
10. Servera till stekta körträtter.