1 st | Citron |
0.7 st | Gul lök |
0.7 st | Morot |
2 msk | Olivolja |
0.5 st | Paprika grön |
2 dl | Vatten |
0.5 tsk | Salt |
6 st | Vitpepparkorn |
2 st | Lagerblad |
3 dl | Vitt vin |
0.5 kg | Grönsaker |
1 tsk | Koriander mald |
1. Ansa och skölj grönsakerna (t.ex. purjolök, endiver, champinjoner eller andra grönsaker) och skär i mindre bitar.
2. Droppa över citronsaft.
3. Skala och hacka löken.
4. Skala och skiva moroten och skölj, kärna ur och strimla paprikan.
5. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika utan att de får färg.
6. Häll i vin, vatten och kryddor.
7. Lägg i grönsakerna och låt sjuda under lock 10-15 minuter eller tills de har mjuknat.
8. Ta upp grönsakerna och lägg i en skål.
9. Koka ihop buljongen till hälften, tillsätt koriander och häll över grönsakerna.
10. Låt det bli kallt.
11. Strö på finhackade färska örtkryddor och servera som en liten ensamrätt eller till andra rätter.