3 st | Gul lök |
1 st | Paprika grön |
3 st | Potatis |
1 msk | Smör |
1 msk | Vetemjöl |
1 l | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 msk | Tomatpuré |
2 st | Vitlöksklyfta |
50 g | Sidfläsk |
1 msk | Paprikapulver |
350 g | Nötkött |
1.5 dl | Vitt vin |
1 krm | Peppar |
1 tsk | Kummin |
1 tsk | Mejram |
2 krm | Tabasco |
4 msk | Matlagningsyoghurt |
1. Skär fläsket i små tärningar.
2. Skala och hacka löken.
3. Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet.
4. Häll över paprikapulver och rör om.
5. Häll på 2msk vatten.
6. Skär nötköttet i mindre bitar och bryn i smör.
7. Blanda ner köttet i grytan.
8. Strö över mjölet och rör om.
9. Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, de skivade vilöksklyftorna, tomatpurén och vattnet.
10. Låt alltsammans puttra i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
11. Skala potatisen.
12. Skölj och kärna ur paprikan.
13. Skär potatis och paprika i tärningar.
14. Lägg i soppan och låt koka ca 15 minuter.
15. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.