0.43 dl | Brun farin |
1.14 kg | Revbensspjäll |
0.86 tsk | Salt |
2.29 st | Vitlöksklyfta |
0.57 tsk | Svartpeppar |
1.14 tsk | Sambal oelek |
1.14 dl | Kinesisk soja |
1.14 msk | Senapspulver |
1. Mixa samman alla ingredienser till marinaden.
2. Pensla köttet rikligt med marmaden på båda sidor.
3. Lägg köttet i en plastpåse och ställ det kallt till nästa dag.
4. Lägg köttet i en ugnssäker form eller, om det är flera spjäll, väl utbredda i en långpanna.
5. Stek köttet i 200°C 30-40 minuter.
6. Öka ugnstemperaturen till 250°C de sista 10 minuterna.
7. Köttet är färdigt när benen kan lätt tas bort från köttet.
8. Täck eventuellt med aluminiumfolie om ytan ser mörk ut.
9. Låt spjället vila en stund innan det skärs i långa smala bitar.
10. Servera med bakad potatis eller kokt ris och sallad och en fruktig salsa med t.ex. ananas eller mango.