3 dl | Köttbuljong |
450 g | Lammhjärta |
2 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
1 st | Lagerblad |
6 st | Kryddpepparkorn |
1 krm | Peppar |
1.5 dl | Grädde |
250 g | Grönsaker |
6 st | Enbär krossade |
0 msk | Maizenaredning |
1. Dela hjärtana på längden, skölj och spola dem med kallt vatten så att de blir helt fria från blod. Eventuellt kan man lägga dem i kallt vatten 1-2 timmar.
2. Torka dem väl och skär köttet i 2 cm tjocka bitar.
3. Hetta upp en stekpanna med smör.
4. Stek köttet på medelvärme tills det har fin färg. Lägg över det i traktörpanna eller gryta.
5. Salta, peppra och häll på lite buljong. Lägg i övriga kryddor och bräsera under lock tills köttet är mört, 20-40 minuter, beroende på köttslag.
6. Lägg i grönsakerna när ungefär 10 minuter återstår, så att de långsamt kan tina och bli lagom kokta.
7. Om stekskyn verkar tunn, red eventuellt av den något med maizenaredning.
8. Koka ytterligare några minuter och smaka av.
9. Servera kokt potatis, ris eller pasta till. Bröd och en blandad sallad passar också till.