0.5 st | Kålrot |
3 st | Morot |
2 st | Palsternacka |
1 st | Purjolök |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
5 dl | Grönsaksbuljong |
5 st | Selleri |
5 st | Timjan |
2 msk | Fransk senap |
1. Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar.
2. Skala kålrot, morötter och palsternacka och skär i kuber.
3. Koka upp buljongen i en gryta.
4. Tillsätt senap och lägg i rofrukterna. Låt koka under lock ungefär 10 minuter.
5. Skölj och strimla sellerin. Lägg sellerin i grytan och sjud ytterligare ungefär 10 minuter under lock.
6. Smaka av grytan med salt och peppar.
7. Grovhacka timjanen och strö över grvtan.
8. Servera rotfruktsgrytan med örtkryddad matlagningsyoghurt och bröd.