3 st | Morot |
0.5 st | Palsternacka |
4 st | Potatis |
1 st | Purjolök |
1 st | Rotselleri |
0.25 st | Vitkål |
12.5 dl | Vatten |
1 msk | Salt |
5 st | Vitpepparkorn |
5 st | Kryddpepparkorn |
500 g | Lammbringa |
1. Koka upp vattnet och saltet i en gryta.
2. Lägg i köttet.
3. Koka upp och skumma om det behövs.
4. Tillsätt pepparkornen och koka under lock på svag värme i 30-40 minuter.
5. Skala under tiden morötter, rotselleri, palsternacka och potatis.
6. Skär allt utom potatisen i tärningar.
7. Skiva potatisen.
8. Skölj och strimla vitkålen.
9. Ansa och skölj purjolöken, skär i tunna skivor.
10. Ta upp köttet ur buljongen.
11. Tillsätt rotfrukter, potatis och vitkål.
12. Koka 15-20 minuter eller tills alltsammans är mjukt men fortfarande har kvar lite knaprighet.
13. Skär loss köttet från benen och skär i mindre bitar.
14. Tillsätt kött och purjolök i soppan.
15. Koka några minuter.
16. Smaksätt soppan ytterliggare med salt och peppar.
17. Strö rikligt med klippt persilja.
Agnes
2013-11-15 21:01
Hotchpotchsoppa är så bortglömd och god soppa. Gud vilken tur att jag hittade detta receptet.
Roger
2013-11-22 06:12
Hur mycket potatis använder du i hotchpotchsoppan?
Brarecept.se
2013-11-22 14:13
Oj, det saknades visst i receptet, nu finns det där igen!