0.8 msk | Dill |
0.8 st | Gul lök |
480 g | Hummer |
0.8 st | Morot |
40 g | Rotselleri |
0.8 msk | Smör |
0.8 tsk | Paprikapulver |
1.6 dl | Vitt vin |
0.8 l | Fiskbuljong |
1.6 dl | Vispgrädde |
4.8 dl | Hummerbuljong |
0.8 msk | Färsk körvel |
1. Bryt loss hummerstjärtarna och klorna försiktigt.
2. Dela resten av hummerkroppen på längden och skär i mindre bitar.
3. Smält smöret i en gryta och lägg i skalen.
4. Fräs några minuter och häll på fiskbuljongen, koka under lock i 15 min.
5. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tulls ca 5 dl kvarstår.
6. Sala rotfrukterna, hacka löken, skär bara den vita delen av purjolöken i fina skivor, morot och selleri i strimlor.
7. Fräs smöret i en gryta med lök och grönsaker, pudra över paprikapulver.
8. Späd med hummerbuljongen och vinet.
9. Koka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av.
10. Skala under tiden hummerstjärten och skär köttet i mindre bitar.
11. Vispa grädden tjock och rör ner i soppan tillsammans med hummerkött, dill och körvel.
12. Servera soppan riktigt het. bjud gärna oststänger till.