Hummersoppa

Hummersoppa recept
0.8 msk Dill
0.8 st Gul lök
480 g Hummer
0.8 st Morot
40 g Rotselleri
0.8 msk Smör
0.8 tsk Paprikapulver
1.6 dl Vitt vin
0.8 l Fiskbuljong
1.6 dl Vispgrädde
4.8 dl Hummerbuljong
0.8 msk Färsk körvel

1. Bryt loss hummerstjärtarna och klorna försiktigt.
2. Dela resten av hummerkroppen på längden och skär i mindre bitar.
3. Smält smöret i en gryta och lägg i skalen.
4. Fräs några minuter och häll på fiskbuljongen, koka under lock i 15 min.
5. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tulls ca 5 dl kvarstår.
6. Sala rotfrukterna, hacka löken, skär bara den vita delen av purjolöken i fina skivor, morot och selleri i strimlor.
7. Fräs smöret i en gryta med lök och grönsaker, pudra över paprikapulver.
8. Späd med hummerbuljongen och vinet.
9. Koka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av.
10. Skala under tiden hummerstjärten och skär köttet i mindre bitar.
11. Vispa grädden tjock och rör ner i soppan tillsammans med hummerkött, dill och körvel.
12. Servera soppan riktigt het. bjud gärna oststänger till.


Kommenterar för receptet "Hummersoppa"





(kommer inte att synas)